Teknoloji

2021 yılının en çok satan akıllı telefon modelleri açıklandı!

Counterpoint Research, 2021 yılında en çok satan akıllı telefon modelleri için küresel verilere dayalı bir liste yayınladı.

Counterpoint Research’ün 2021 yılında en çok satan akıllı telefon modelleri listesinin liderliğini Apple imzalı iPhone 12 aldı. İkinci sırada iPhone 12 Pro Max yer alırken, üçüncü sırada 2021’in sonunda gelen iPhone 13, dördüncü sırada iPhone 12 Pro, beşinci sırada ise iPhone 11 yer aldı. İlk beş sırayı kimseye kaptırmayan Apple, 2021’de iPhone’lar üzerinde bir kez daha inanılmaz yüksek gelir elde etti. Listenin altıncı sırasını orta alt seviye Samsung Galaxy A12 alırken, yedinci telefon Xiaomi Redmi 9A, sekizinci telefon iPhone SE 2020, dokuzuncu telefon iPhone 13 Pro Max ve son olarak onuncu telefon Xiaomi Redmi 9 oldu. İlk 10’a sadece Apple, Samsung ve Xiaomi girebildi, genel olarak lider ise Apple oldu.

Ürün gamı çok büyük olduğundan 2021 toplamında en çok telefon satan isim Samsung olurken; 2021’de en çok satan akıllı telefon modelleri arasındaki en popüler Android telefon Samsung Galaxy A12, bu sırayı 200 dolar altındaki fiyatıyla elde etmeyi başardı. Genel olarak beğenilen Galaxy A12, Samsung’un yüzünü geçtiğimiz yıl satış getirisiyle ciddi şekilde güldürdü.

2022 yılının en çok satılan telefonları listesinde de bir kez daha iPhone ağırlığının kendisini göstermesi bekleniyor. IPhone’lar hem sistem hem de uygulama özelinde verilen uzun destekleriyle kullanıcılar arasında büyük beğeni toplamayı sürdürüyor. 2022 Mart ayı itibarıyla Apple’ın Türkiye’de resmi olarak sattığı en ucuz iPhone modeli 11 bin TL fiyat etiketine sahip.

Sizin kullandığınız akıllı telefon modeli listede mi? Yada sizin kullandığınız akıllı telefon markasını bizimle yorumlarda paylaşın!

Akıllı telefon pazarı, 5 yıl sonra ilk kez büyüme yaşadı!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

twenty + six =

%d blogcu bunu beğendi: