Kültür-Sanat

2021 yılının en kötü filmleri!

Koronavirüs pandemisi ve karantina şartları nedeniyle oldukça durağan geçen 2019 ve 2020 yılının ardından, geçtiğimiz yıl içerisinde sinema sektörü hareketli bir süreç geçirdi. Dünyanın ünlü aylık eğlence dergisi Variety editörleri, 2021 yılında vizyona girmiş en kötü filmleri listeledi.

2021’in en iyi 50 filmi!

Venom: Let There Be Carnage hayal kırıklığı oldu!

2020 yılında 460 milyon dolarlık gişe hasılatıyla en çok izlenen ve gelir getiren film olan The Eight Hundred, son yılların en sönük sinema sezonunun da bir nev-i nişanesi olmuştu.

2021 yılında pandemi şartlarının iyiden iyiye gevşemesi sonrası yeniden hareketlenen sinema sektörü, geçtiğimiz yılı The Battle at Lake Changjin, Hi, Mom, No Time To Die ve F9: The Fast Saga gibi gişede büyük hasılat eden filmlerle geçirdi.

2021 yılının en kötü filmleri!
Venom: Let There Be Carnage

Son olarak geçtiğimiz günlerde vizyona giren Spider-Man: No Way Home, daha vizyona girmesinin üstünden bir ay dahi geçmemişken, 600 milyon dolarlık gelir elde ederek şimdiden 2021’in en çok gişe hasılatına sahip 6. filmi olmayı başardı.

2021 yılının en kötü filmleri!
Cherry

Her ne kadar bu yıl sinema salonları geçtiğimiz yıllara göre çok daha dolu olsa da her yıl olduğu gibi bu yıl da bekleneni veremeyen filmlerle karşılaştık.

Dünyanın önde gelen eğlence dergilerinden Variety’nin kıdemli editörleri Owen Gleiberman ve Peter Debruge, 2021 yılında vizyona giren veya video akış platformlarında gösterime sunulan en kötü 5 filmi seçti. İkili, filmleri seçerken hem beklentileri karşılamamış olmasına hem yapım maliyetlerine hem de gişede aldığı geri dönüşe göre karar verdiler.

Locked Down

Özellikle Peter Debruge’ün, 2021’in en çok izlenen 7. filmi olmayı başaran Venom: Let There Be Carnage‘a listesinin 5. sırasında yer vermesi dikkat çekti. Peter, 2021’in en kötü filmi olarak Locked Down‘ı, Owen Glaiberman ise Tom Holland’ın başrolünde olduğu Cherry‘i seçti.

2021’in en kötü 5 filmi (Owen Glaiberman)

  1. Cherry
  2. Music
  3. Benedetta
  4. C’mon C’mon
  5. The Woman in the Window
2021 yılının en kötü filmleri!
The Man Who Sold His Skin

2021’in en kötü 5 filmi (Peter Debruge)

  1. Locked Down
  2. The Man Who Sold His Skin
  3. Encounter
  4. False Positive
  5. Venom: Let There Be Carnage

Sizin için 2021 yılının en kötü filmleri neler?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

thirteen − eight =

%d blogcu bunu beğendi: