Kültür-Sanat

Zamanın çok farklı geçtiği gezegen keşfedildi!

Günümüzde gezegen araştırmaları ilerleyen teknolojiler ile birlikte evrendeki gizli gezegenleri ve onlar hakkında derin bilgileri ortaya çıkarıyor. Öyle ki insanoğlu için ortaya çıkan bilgilere inanması epey zor. Bu kez de bir grup bilim insanı tarafından keşfedilen yeni bir gezegen konuşulmaya başladı. Bilim insanları, zamanın çok farklı geçtiği gezegen keşfetti. Bu nasıl olabilir, derseniz buyurun birlikte bir bakalım.

İnternetin ilk ve hala çözülemeyen gizemi: Markovian Paralaks Denigrate

Biz biliyoruz ki, Dünya’nın Güneş etrafındaki dönüşü 365 gün 6 saatte sürer. Ve bir tam tur dönüşü bizim zaman algımızda 1 yıldır. Peki, gerçekten 365 gün 6 saat 1 yıla mı tekabül eder? Yoksa bu bizim tanımımıza göre mi böyle…

Zamanın çok farklı geçtiği gezegen keşfedildi!

Ne yazık ki bu sadece bizim tanımladığımız süre. Aslında zaman kavramı gök cisimlerinin hareketlerine, hızlarına ve konumlarına bağlı olarak değişiklikler göstermektedir.

İşte, Alman Havacılık ve Uzay Merkezi Gezegen Araştırmaları Enstitüsü bilim insanları da böyle bir olaya şahit oldular. Kendi yıldızı etrafındakini dönüşünü 8 saatte tamamlayan bir gezegen: “GJ 367 b”

Zamanın çok farklı geçtiği gezegen keşfedildi!

Bilim Dergisi’nde aktarılan araştırma bilgilerine göre bu yeni gezegen Dünya’dan oldukça küçük ve yıldızına çok yakın. Bu nedenle bu gezegende 1 yıl, yalnızca 8 saat sürüyor.

O kadar minik ki Dünya’nın kütlesinin sadece yarısı kadar bir kiloya sahip.

O kadar minik ki Dünya'nın kütlesinin sadece yarısı kadar bir kiloya sahip.

Gök bilimciler, minik gezegenimiz GJ 367 b’nin çapının 5.500 mil olduğunu söylüyor. Yani, Mars’tan biraz daha büyük.

Araştırmaya göre, GJ 367 b şimdiye kadar keşfedilen çoğu öte gezegenden daha küçük bir yeni gezegen.

Araştırmaya göre, GJ 367 b şimdiye kadar keşfedilen çoğu öte gezegenden daha küçük bir yeni gezegen.

Araştırmanın baş yazarı olan Kristine Lam, ‘Yarıçapının ve kütlesinin kesin olarak belirlenmesi, GJ 367 b’yi kayalık bir gezegen olarak sınıflandırmamızı sağladı’ ifadelerini kullandı. Ayrıca minik gezegen ile Merkür arasında biraz benzerliğin de var olduğunu belirtti.

Minik gezegen “İkinci bir Dünya” arayışında araştırmacılara yardımcı olabilir.

Zamanın çok farklı geçtiği gezegen keşfedildi!

Lam, yeni gezegenin karasal gezegenler arasına yerleştirilebileceğini ve yeni bir dünya arayışında araştırmalara yardımcı olacağını ifade ediyor. Fakat burada yaşam olamayacağı şimdiden kesinleşti.

Zamanın çok farklı geçtiği gezegen hakkında siz ne düşünüyorsunuz?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

seven + 1 =

%d blogcu bunu beğendi: