Spor

2006 Dünya Kupası finalinde Zinedine Zidane tarafında kafa yiyen Matarazzi, yıllar sonra konuştu!

İtalya ile Fransa arasında oynanan 2006 Dünya Kupası finali futbol tarihinin en ikonik anlarından birisine sahne olmuştu. Dakikalar 110’u gösterdiğinde tüm dünyanın gözü önünde Zinedine Zidane, Materazzi’ye kafa atmış ve onu yere indirmişti. Peki Zidane neden Materazzi’ye kafa atmıştı?

Dünya Kupası tarihinin en dramatik maçlarından birine sahne olan 2006 finali seyir zevki açısından oldukça tatmin edici şekilde başlamıştı.

Dünya Kupası tarihinin en dramatik maçlarından birine sahne olan 2006 finali seyir zevki açısından oldukça tatmin edici şekilde başlamıştı.

Dakikalar 7’yi gösterirken hakem Fransa lehine penaltı noktasını göstermiş ve Zinedine Zidane inanılmaz bir Panenka penaltısıyla durumu 1-0’a getirmişti.

Dakikalar 7'yi gösterirken hakem Fransa lehine penaltı noktasını göstermiş ve Zinedine Zidane inanılmaz bir Panenka penaltısıyla durumu 1-0'a getirmişti.

19. dakikada Materazzi, kornerden gelen topa iyi yükselerek İtalya’yı beraberliğe taşımıştı.

19. dakikada Materazzi, kornerden gelen topa iyi yükselerek İtalya'yı beraberliğe taşımıştı.

Final maçının normal süresi 1-1 sona ermiş ve uzatma devresi başlamıştı. Final maçında golleri atan Zidane ve Materazzi futbol tarihine isimlerini yazdırdıklarını düşünüyordu, 110. dakikada yaşanacakları bilmeden…

Final maçının normal süresi 1-1 sona ermiş ve uzatma devresi başlamıştı. Final maçında golleri atan Zidane ve Materazzi futbol tarihine isimlerini yazdırdıklarını düşünüyordu, 110. dakikada yaşanacakları bilmeden...

Zidane, kimsenin beklemediği şekilde Materazzi’nin göğsüne kafa atmıştı. Zidane’ın neden böyle bir şey yaptığını kimse anlamadı.

Materazzi ise o anları yıllar sonra şöyle anlatıyor:

Materazzi ise o anları yıllar sonra şöyle anlatıyor:

‘Zidane gol attıktan sonra onu tutma görevi bana verildi. Ona ilk ve ikinci faulümde özür diledim ancak kötü karşılık verdi. Üçüncü kez karşı karşıya geldiğimizde artık kızmıştım.’

'Zidane gol attıktan sonra onu tutma görevi bana verildi. Ona ilk ve ikinci faulümde özür diledim ancak kötü karşılık verdi. Üçüncü kez karşı karşıya geldiğimizde artık kızmıştım.'

“Alay ederek bana formasını vereceğini söyledi. Ben de ona ‘Kız kardeşini formana tercih ederim’ dedim.”

"Alay ederek bana formasını vereceğini söyledi. Ben de ona 'Kız kardeşini formana tercih ederim' dedim."

Maç penaltılara uzadı ve İtalya kupanın sahibi oldu. Fransa’da hiç kimse kaptanları olan Zinedine Zidane’a arkasını dönmedi.

Maç penaltılara uzadı ve İtalya kupanın sahibi oldu. Fransa'da hiç kimse kaptanları olan Zinedine Zidane'a arkasını dönmedi.
İngiltere Premier Lig, NFT sektörüne giriyor!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

4 × 4 =

%d blogcu bunu beğendi: