HaberlerDünyaSeyehatYemek & Sağlık

2020 Yılında Dünya’ya Neler Oluyor? Felaketler… Kehanetler… Doğal Afetler…

2020 yılına yeni yeni alışmaya başladığımız şu günlerde, felaketler, savaşlar,hastalıklar, ölümlerde 2020 ile beraberinde geldi. Peki ne bu 2020 yılının laneti?

Avustralya’daki yakın ile başlayan, ülkemizde ve dünyada meydana gelen depremlerle devam eden, Brazilya’ daki sel felaki ile devam eden doğal afetlerle karşı karşıya kaldığımız 2020 yılında bunların yanı sıra, Çin’ de yayılan “Corona” virüsü ve son olarak ünlü Amerika’lı basketbolcu Kobe Bryant’ ın ölümü ile devam eden 2020, şimdiden birçok kesime göre lanetli bir yıl. Ve tüm bunlar olurken gerçekleşen iklim değişikliği…

Avustralya Yangını

Avustralya’da 4 ay önce başlayan orman yangınları hala söndürülemiyor. Küresel ısınmanın bir sonucu olarak sıcaklığın aşırı yükseldiği Avustralya’da, orman yangınları nedeniyle 480 milyondan fazla hayvan öldü. Alevlerin 70 metreye kadar yükseldiği ve gökyüzünün kırmızı bulutlarla kaplandığı Avustralya’da, bebekler duman içinde kalan doğum odalarında dünyaya geliyor. On binlerce insan ise evini terk etmek zorunda kaldı. Kanguruların yaşam alanları büyük oranda yok oldu. Yanıkları tedavi edilemeyen koalalara ötanazi uygulanıyor. Gümüşbaşlı fare türünün ise yaşayan hiçbir üyesi kalmadı.

Avustralya Başbakanı Scott Morrison, ülke genelinde kontrol altına alınamayan yangınlarla mücadelede destek için yaklaşık 3 bin askeri personelin görevlendirileceğini duyurdu. Yangınlar nedeniyle ilave yardıma ihtiyaç duyan topluluklar olduğunu vurgulayan Morrison, genel valinin onayıyla, yangından etkilenen bölgelerdeki topluluklara yardım için askeri birlikler konuşlandırılacağının altını çizdi.

Corona Virüsü

Çin’in Wuhan kentinde çıkan ve kısa bir süre içerisinde birçok ülkeye yayılan corona virüs ile ilgili korkutan bir açıklama Pekin hükümetinden geldi. Çin Ulusal Sağlık Komisyonu Bakanı Ma Xiaowei, “Coronavirüsün yayılma yeteneği artıyor ve enfeksiyon sayısı artabilir” dedi.

Xiaowei, “Coronavirüsün yayılma özelliği gittikçe kuvvetleniyor ve enfeksiyonlar artabilir” dedi. Dünya çapında yaklaşık 2 bin kişinin yakalandığı coronavirüs sadece Çin’de 56 kişinin ölümüne sebep oldu.

Wuham kenti karantina altında.

Yarından itibaren her sabah bir basın toplantısı düzenleyeceklerini açıklayan Xiaowei, “Virüs hakkındaki bilgi henüz çok sınırlı. Coronavirüsün kuluçka dönemi bir gündne 14 güne kadar çıkabiliyor. Virüs, kuluçka süresinde de enfeksiyonlu ve bu durum SARS’tan farklı” dedi. Çin’den çıkan SARS virüsü 2002-2003 yılları arasında dünya çapında 800 kişinin ölümüne sebep olmuştu.

CORONA VİRÜSÜ NEDİR?

Corona virüsleri üst solunum yollarında enfeksiyona yol açabilen viral etkenlerden sadece bir tanesidir. Enfeksiyon pek çok bakımdan mevsimsel gripten ayırt edilemez. Birçok çeşidi vardır. Evcil, yabani ve tarım hayvanlarında (kedi, yarasa ve deve gibi) hastalık yapabilen bir virüs topluluğudur.

Elazığ Depremi

Türkiye’yi yasa boğan, 6.8 büyüklüğünde merkez üssü Elazığ olan deprem çevre illeri de etkiledi. Çok sayıda ölü ve yaralının olduğu ve binaların bir çoğunun hasar gördüğü Elazığ depremine Türk halkı hızlı bir reaksiyon göstererek deprem bölgesindeki yaraların hızlı bir şekilde sarılması için yoğun çaba harcadı.

Bunun yanında 2020 yılında Türkiye’ nin bir çok noktasında, (Manisa depremi başta olmak üzere) depremler meydana geldi. 2020 yılında Türkiye’ de şuana kadar (Ocak 2020) büyüklü küçüklü 500 civarında deprem meydana geldiği tahmin ediliyor.

2020 Yılına Daire Kehanetler

Nostradamus ;

Nostradamus
  • Nostradamus’a göre nerede olacağı bilinmese bile 2020 boyunca Amerika’da kuvvetli depremler yaşanacak.Kıtadaki en sismik hareketin olduğu yerler incelendiğinde özellikle ABD, Meksika ve Şili’de bekleniyor.
  • Büyük ekonomik güç düşeceğini ve uzun süre yükselemeyecek, dünya ekonomik durgunluğa girecek.
  • Nostradamus’un 2020 kehanetlerinden birisi de kraliyet ile ilgili. Ülke adı vermese de kehanetine göre önemli bir kral/kraliçe tahtı bırakacak. Son zamanlarda yerel basında, Kraliçe II. Elizabeth’in tıpkı İspanya’da olduğu gibi tahttan vazgeçmesinin ve yeni bir nesle bırakılmasının iyi olup olmayacağı konusunda spekülasyonlar yapılıyordu. Bu nedenle kehanetteki kişinin dünyanın en uzun hükümdarlarından İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth olduğu tahmin ediliyor.
  • Nostradamus’un en tartışmalı tahminlerinden biri ‘suikast ve ölüm’ hakkında. Çünkü Nostradamus, tahmininde Amerika’daki önemli dünya liderlerinden birinin ‘ölümünden’ bahsediyor. Ancak çoğu kişiye göre, Trump’ın yaşadığı azil sürecinin onun siyasi ‘ölümüne’ yol açabilme ihtimali bunun sembolik bir terim olabileceği tahminlerine yol açıyor.
  • Nostradamus’a göre 2020’de iki güç arasındaki şiddetli bir çatışma yaşanacak.Bunun da ABD’nin Çin’le yaşadığı gergin bir ilişki hakkında olduğu düşünülüyor.
  • Uzaya yolculuklar mümkün olacak ve giderek yaygınlaşacak.
  • Ayrıca Rusya’da, 2020’de Devlet Başkanı Vladimir Putin’e karşı bir suikast girişimi yapılabilir. Nostradamus, kehanetlerinde tehdidin ülke içinden de gelebileceğini iddia etti.
  • “Kapıların yakınında ve iki şehir içinde benzeri görülmemiş bir felaket olacak, Veba içinde kıtlık, insanlar çelikle söndürülerek, ölümsüz Tanrı’ya yardım ederek ağlarlar.” – Atom bombası olduğu tahmin ediliyor.
  • Rusya’ya, 2020’de dev bir asteroid düşecek.

Baba Vanga

Baba Vanga
  • Rusya devlet başkanı Vladimir Putin’e bir suikast girişimi düzenlenecek! Üstelik bu güvenlik ekibi içerisindeki bir hain tarafından gerçekleştirilecek. Başarılı olup olmayacağı konusunda bir görüş yok ancak Putin’in dikkat etmesi lazım.
  • Trump gizemli bir hastalıktan etkilenecek ve işitme kaybı yaşayacak. Ayrıca Amerika başkanının beyninde bazı temel fonksiyonlarda sıkıntılar meydana gelecek.
  • Avrupa’nın bütünlüğü sona erdiği yıl 2020 olacak. Ayrıca Avrupa ekonomisi tamamen çökecek.
  • Trenler güneş ışığı ile çalışmaya başlayacak. Petrol popülerliğini kaybedecek ve dünya biraz da olsa huzura erecek.

Baba Vanga’nın kehanetlerinde şöyle bir dörtlük yer alıyor:

  • ‘Büyük ve güçlü bir ejderha insanlığın tepesine çökecek. 3 dev birleşip dünyayı yönetecek. Bu sırada ellerine kırmızı paralar olan insanlar olacak. Ayrıca bol sıfırlı sayılar insanlığa hükmedecek.’
  • Yorumcular bu satırları ‘Çin’in yeni dünya devi olacağına yorumluyor. Nedeni ise Çin’in sembolünün ejderha olması. 3 dev ise Rusya, Hindistan, Çin.
  • Kırmızı paralar ise çok uzak adreste değil. Çin’in 100 Yuan banknotunun, Rusya’nın da 5000 rublesinin kırmızı banknotlar olduğunu hatırlatalım.
  • Pakistan, Hindistan, Japonya, Endonezya ve Çin’in bir kısmını tsunamiler vuracak.
  • Terör olaylara ve depremler giderek artacak.

2020 Yılı Ne Zaman Sona Erecek ?

2020 yılı 31 Aralık 23.59′ da sona erecek. 2021 yılına gireceğiz.

%d blogcu bunu beğendi: