Spor

2021 F1 Türkiye GP Tarihi Değişti

Formula 1 yönetimi, dünya genelinde koronavirüs vakalarının artmasının ardından 2021 F1 Türkiye GP tarihi değiştiğini açıkladı.

2021 F1 Türkiye GP Tarihi Değişti

Küresel pandemi nedeniyle Formula 1 yönetiminden revize açıklamaları gelmeye devam ediyor. Daha önce vakaların artması nedeniyle Türkiye de dahil olmak üzere birçok ülkeyi 2021 sezonu takviminden çıkaran ve bazı ülkeleri daha sonra yeniden ekleyen Formula 1 yönetimi, şimdi de 2021 sezonu takviminde değişiklik yapıldığını duyurdu. Bu kapsamda 2021 Türkiye Grand Prix’sinin de tarihi değişti.

Evdeki hesap çarşıya uymadı. Yeni tedbir listesinde Türkiye hala kırmızı listede. Bu durum 1-3 Ekim tarihlerindeki Formula 1 Türkiye GP’sini riske soktu.

Formula 1 Bilet Satışı Başladı! İşte Fiyatlar!

2021 Türkiye Grand Prix tarihi revize edildi

Hatırlanacağı üzere 2021 F1 Türkiye GP tarihi 1-3 Ekim tarihleri arasında yapılması planlanıyordu. Bunun yanı sıra Formula 1 yönetimi, 23 yarışlık bir takvim planlamıştı. Ancak son günlerde koronavirüs vakalarının bazı ülkelerde yeniden artış göstermesinin ardından ilk etapta Japonya takvimden çıkarıldı.

Böylelikle yarış takvimi 22‘ye düştü ve tarihlerde de bazı değişiklikler yapıldı. Bunun üzerine Japonya’nın 8-9-10 Ekim takvimi Türkiye’ye verildi. Formula 1 yönetiminden gelen açıklamalara göre 2021 Türkiye Grand Prix’sinin 8-9-10 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek.

İstanbul Park’ın genel müdürü Sadi Hezber tarafından yapılan açıklamada, ”Tüm dünyada pandeminin sebep olduğu karmaşıklık sebebiyle bu sezonki yarış takviminde pek çok kez değişiklik oldu. Intercity İstanbul Park olarak bu süreçte de Formula 1 yönetimiyle sıkı temasta bulunarak, belirsizlikler noktasında çözüm önerilerimizi sunduk ve uyum yeteneğimizi sergileyerek güncellenen takvimdeki yerimizi koruduk. Kesinleşen takvime göre 8-9-10 Ekim tarihlerinde dünyanın gözü İstanbul’da ve Intercity İstanbul Park’ta olacak. Bu kapsamda bilet satışlarımız da devam ediyor.”

”Mevcutta bilet satın almış seyircilerimizin herhangi bir işlem yapması gerekmiyor. Geçtiğimiz yılın en iyi yarışını gerçekleştirerek Türkiye’ye yaşattığımız gururu bu yıl seyircili olarak tekrar edeceğiz. Bu heyecana ortak olma fırsatını kaçırmak istemeyenleri zaman kaybetmeden biletlerini satın almaya davet ediyoruz.” ifadeleri kullanıldı.

Formula 1’in tarihinin değişmesi hakkında siz ne düşünüyorsunuz?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

seventeen − 11 =

%d blogcu bunu beğendi: