Haberler

2022 yılında asgari ücret artacak, vergiler düşecekmiş (!)

Reuters’un ismini gizli tutan iki Türk yetkiliye dayandırdığı habere göre Türkiye, enflasyondan en çok etkilenen dar gelirli haneleri koruyacak bazı planlar üzerinde çalışıyor. Bu planlar arasında asgari ücret ve vergi indirimi sağlamak da yer alıyor.

Türkiye’de artmaya devam eden enflasyon oranı ve Türk Lirası’nın değer kaybı, doğal olarak en fazla dar gelirli haneleri vuruyor. Reuters’ın yayınladığı habere göre Türk hükümeti, dar gelirliye olan artan baskıyı hafifletmek için maaşları artırma ve vergiyi azaltmak için çalışmalar yapıyor.

Çalışmalar henüz resmen duyurulmadığından isimlerinin gizli kalmasını isteyen iki Türk yetkiliye dayandırılan habere göre yetkililer, mali desteğin daha savunmasız haneleri yüksek enflasyondan koruyacağını ifade etti. Konu hakkında Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın ise Reuters’a açıklama yapmadığı belirtildi. 

Asgari ücret artacak

2022 yılında asgari ücret artacak, vergiler düşecekmiş (!)

Yetkililer, Reuters’a verdiği demeçte, değerlendirilen seçenekler arasında asgari ücretin enflasyon oranından daha fazla artırılmasıartan enerji maliyetlerinin hafifletilmesi ve bazı memur maaşlarının artırılmasının yer aldığını da ifade etti. Yetkililerden birisi, bütçede olması gerekenden daha fazla sıkılık olduğunu, bu nedenle bütçenin biraz açılması gerektiğini ve bu konuda en azından önümüzdeki yılın başından itibaren bir adım atılacağını da ekledi.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, iki gün önce yaptığı açıklamada bu yıl asgari ücretin ‘en az insani bir şekilde yaşama seviyesine’ getirileceğini açıklamıştı.

Merkez Bankası Faiz İndirimine Gitti! Dolar 9.5TL Euro 11TL’yi gördü!

Evlerinizi daha az ısıtın

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez doğalgaz, elektrik ve akaryakıt zamlarının çözümü için halka ‘tasarruf etmelerini’ tavsiye etti. Vatandaşa “Evlerinizi daha az ısıtın” aklı veren Enerji Bakanı’nın son yıllarda bakanlık bütçesini sürekli artırdığı dikkat çekti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

twelve + 18 =

%d blogcu bunu beğendi: