Kültür-Sanat

Giza Piramidi Hakkındaki Garip Gerçekler!

Giza Piramidi gerçek bir şaheserdir. Haklı olarak “Dünyanın 7 harikasından biri” unvanını kazanmıştır. O kadar hassas bir şekilde inşa edildi ki, mevcut teknolojimiz onu kopyalayamaz. Giza Piramidi hakkında o kadar çok ilginç gerçek var ki arkeologları, bilim adamlarını, gökbilimcileri ve turistleri şaşırtıyor.

Giza piramidi her birinin ağırlığı 2 ila 30 ton arasında değişen yaklaşık 2.300.000 taş blok olduğu tahmin ediliyor ve hatta 50 tonun üzerinde olan bazı bloklar bile var.

Menkaure Piramidi, Kefren Piramidi ve Büyük Khufu Piramidi, Orion Takımyıldızı ile tam olarak hizalanmıştır.

Piramidin tabanı, her bir kenarı 20.000 m2’den (218.000 ft2) daha büyük olan 55.000 m2’yi (592.000 ft2) kaplar.

İç sıcaklık sabittir ve dünyanın ortalama sıcaklığına eşittir, 20 Santigrat Derece (68 Fahrenhayt Derece).

Dış manto, tamamı son derece cilalı ve 1/100 inç hassasiyetle düz, yaklaşık 100 inç kalınlığında ve yaklaşık ağırlıkta olan 144.000 kaplama taşından oluşuyordu. Her biri 15 ton.
Piramidin temel taşı temelleri, ısı genleşmesi ve depremlerle başa çıkabilen bilye ve yuva yapısına sahiptir.

Kullanılan harcın kökeni bilinmiyor (Evet, açıklama yapılmadı). Analiz edilmiştir ve kimyasal bileşimi bilinmektedir ancak yeniden üretilemez. Taştan daha güçlü ve bugün hala ayakta.

NASA, İstanbul dahil 18 kenti uzay görüntüsünü paylaştı!

Giza Gerçekleri

Başlangıçta kaplama taşları ile kaplanmıştır (çok cilalı kireç taşından yapılmıştır). Bu kaplama taşları güneş ışığını yansıtıyor ve piramidin bir mücevher gibi parlamasını sağlıyordu. Araplar tarafından 14. yüzyıldaki bir depremin birçoğunu gevşettikten sonra cami inşa etmek için artık kullanılmamaktadırlar. Orijinal piramidin, kasa taşları ile devasa aynalar gibi davranacağı ve ışığı o kadar güçlü yansıtacağı hesaplanmıştır ki, aydan dünya üzerinde parlayan bir yıldız olarak görülebilecektir. Uygun olarak, eski Mısırlılar Büyük Piramit’e “Muhteşem Işık” anlamına gelen “İkhet” adını verdiler. Bu blokların nasıl taşındığı ve piramidin içine monte edildiği hala bir sır.

Hizalanmış Gerçek Kuzey: Büyük Piramit, var olan en doğru şekilde hizalanmış yapıdır ve yalnızca 3/60’lık bir hata derecesi ile gerçek kuzeye bakar. Kuzey Kutbu’nun konumu zamanla hareket eder ve piramit bir anda tam olarak hizalanır.

Kara Kütlesinin Merkezi: Büyük Piramit, dünyanın kara kütlesinin merkezinde bulunur. En çok karayı kesen doğu/batı paraleli ve en çok karayı geçen kuzey/güney meridyeni yeryüzünde biri okyanusta diğeri Büyük Piramit’te olmak üzere iki yerde kesişir.
Piramidin dört yüzü hafifçe içbükeydir, bu şekilde inşa edilen tek piramittir.
Dört kenarın merkezleri, sadece 8 kenarlı piramidi oluşturan olağanüstü derecede bir hassasiyetle girintilidir, bu etki yerden veya uzaktan değil, sadece havadan ve daha sonra sadece uygun aydınlatma koşulları altında görülebilir. Bu fenomen, ilkbahar ve sonbahar ekinokslarında, güneşin piramidin üzerine gölge düşürdüğü zaman sadece şafakta ve gün batımında havadan tespit edilebilir.

“Kral Odası”ndaki granit sandık, geçitlerden geçemeyecek kadar büyüktür ve bu nedenle inşaat sırasında yerine konmuş olmalıdır.

Sandık katı bir granit bloğundan yapılmıştır. Bu, safir dişlere sahip 8-9 ft uzunluğunda bronz testereler gerektirirdi. İç kısımdan oyulmak, muazzam bir dikey kuvvetle uygulanan aynı malzemeden boru şeklinde matkaplar gerektirecektir
.
Kasanın mikroskobik analizi, sert mücevher uçları ve 2 tonluk bir delme kuvveti kullanan sabit uçlu bir matkapla yapıldığını ortaya koyuyor.

Büyük Piramidin bir zamanlar döner kapı girişi vardı. Döner kapılar sadece diğer iki piramitte bulundu: Khufu’nun babası ve büyükbabası, sırasıyla Sneferu ve Huni.

Giza Piramitleri Nasıl İnşaa Edildi?

Yaklaşık 20 ton ağırlığındaki döner kapının, piramidin içine ilk kırıldığı zaman, içeriden çok az bir kuvvetle itilerek açılabilecek kadar dengeli olduğu, ancak kapatıldığında o kadar mükemmel olduğu bildiriliyor. zar zor tespit edilebildiğini ve kenarlarında dışarıdan bir kavrayış elde etmek için yeterli çatlak veya yarık bulunmadığını söyledi.
Manto yerindeyken, Büyük Piramit İsrail’deki dağlardan ve muhtemelen aydan da görülebiliyordu.

Piramidin ağırlığının 5.955.000 ton olduğu tahmin ediliyor. 10^8 ile çarpılması, dünyanın kütlesinin makul bir tahminini verir.

Azalan Geçit, MÖ 2170-2144 dolaylarında kutup yıldızı Alpha Draconis’i gösteriyordu. Bu, o sırada Kuzey Yıldızıydı. O zamandan beri başka hiçbir yıldız geçitle hizalanmadı.
Kral Odası’ndaki güney şaftı, MÖ 2450 dolaylarında Orion takımyıldızındaki Al Nitak (Zeta Orionis) yıldızını gösteriyordu. Tarihte bu süre zarfında bu şaftla hizalanmış başka bir yıldız yok.

Güneşin Yarıçapı: Granit kasasının tabanının çevresinin iki katı çarpı 10^8, güneşin ortalama yarıçapıdır. [270.45378502 Piramit İnç* 10^8 = 427.316 mil]

Piramidin yüzlerinde tasarlanan eğrilik, dünyanın yarıçapına tam olarak uyuyor.
Giza’nın büyük piramidi olarak bilinen Khufu’nun piramidi, 481 fit (146 metre) yükselen en eski ve en büyüğüdür. Arkeologlar, yaklaşık 3.800 yıldır dünyanın en yüksek yapısı olduğunu söylüyorlar.
Pi (p) ve Phi (F) arasındaki ilişki Büyük Piramidin temel oranlarında ifade edilir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

5 × 4 =

%d blogcu bunu beğendi: