Teknoloji

Whatsapp’ta Alışveriş ve E-Ticaret Dönemi

Her geçen gün büyüyen internet üzerinden alışverişte Facebook kendine yer bulmaya çalışıyor. Daha önceden Facebook içinde Marketplace ve İnstagram alışveriş özelliklerini tanıtan Facebook şimdiden pöpüler mesajlaşma uygulaması olan Whatsapp’a alışveriş özelliği getirmek istiyor. Whatsapp’ta alışveriş ve E-Ticaret dönemi başlıyor.

Whatsapp, yavaş yavaş standart mesajlaşma uygulamalarından ayrılıyor. Whatsapp yeni özelliklerle, kullanıcılarına farklı alanlarda hizmet vermeyi amaçlıyor. Daha önce Whatsapp Pay’i tanıtan Facebook, bu özellik sayesinde belirli ülkelerde para göndermeyi mümkün kılmıştı. Şimdi de Whatsapp’ta alışveriş ve e-Ticaret dönemi başlıyor.

Bitcoin Kurucusu Kim? Binance CEO’su Bitcoin Kurucusunu Açıkladı.

Facebook, WhatsApp uygulamasına alışveriş özelliğini entegre etti. İnsanlara yeni bir alışveriş ortamı yaratan şirket böylelikle e-ticaret sitelerine rakip olma hedefini ortaya koydu.

Whatsapp E-Ticaret Özelliği Bazı Ülkeler de Açıldı

Facebook CEO’su Mark Zuckerberg Salı günü WhatsApp‘ta kullanılmak üzere dört alışveriş özelliğini açıkladı. Yakın zamanda FacebookInstagram ve WhatsApp platformları üzerinden alışveriş yapmak mümkün olacak. WhatsApp’taki mağazaların görevlileri kullanıcılarla iletişime geçecek. Böylelikle satın almadan önce işletmelere ürün hakkında soru yöneltilmesi mümkün olacak. Facebook Marketplace bünyesinde yer alan dükkanlar Instagram ve WhatsApp’la da uyumlu çalışacak.

Whatsapp'ta Alışveriş ve E-Ticaret Dönemi

Instagram Görsel Arama kullanıcıların fotoğraf çekerek ürünleri daha kolay bulmalarını sağlayacak. Mağazadaki reklamlar kullanıcının ilgisini çeken ürünleri baz alarak gözükecek. Bu sayede kullanıcı kendisine özel bir deneyimle karşılaşacak. Facebook Marketplace bünyesindeki mağazalar şimdilik ABD’de faaliyet gösterecek. Ancak WhatsApp bunun aksine birkaç farklı ülkede aynı anda erişime açacak.

Facebook ses odaları özelliğiyle Clubhouse’a rakip oldu

Ses odaları furyasını ilk olarak Clubhouse başlattı. Facebook, Twitter ve Spotify gibi şirketler Clubhouse’tan ilham aldılar. Facebook sesli sohbet odalarını ilk etapta ABD’de faaliyete geçirdi. Geliştirme aşaması devam eden özelliğin ilerleyen günlerde dünya genelindeki tüm kullanıcıların erişimine açılması bekleniyor.

Clubhouse rüzgarına katılan son şirket Greenroom uygulamasıyla Spotify oldu. Hizmet 16 Haziran 2021 tarihinde kullanıcıların beğenisine sunuldu. İçerik üreticilerini de es geçmeyen şirket sesli odalarda yapılan konuşmanın etkileşim oranına göre ödeme yapacak.

Teknoloji ve yazılım sektöründe rekabet tüm hızıyla devam etmekte. Peki bu rekabet nerelere gidecek? Hep birlikte göreceğiz. Sizde düşüncelerinizi bizimle paylaşın!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

9 + nine =

%d blogcu bunu beğendi: