Spor

2020 Tokyo Olimpiyatları Açılış Töreni Gerçekleşti

Geri sayım sona erdi ve koronavirüs pandemisi nedeniyle bir yıl ertelenen Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları resmen başladı. “Discover Tomorrow (Yarını Keşfet)” sloganıyla gerçekleştirilen Tokyo 2020’nin resmi açılışı Japonya Ulusal Stadı’ndaki törenle yapıldı. Türkiye saatiyle 14.00’te başlayan ve yaklaşık 4 saat süren 2020 Tokyo Olimpiyatları açılış töreni, TRT SPOR ve TRT SPOR Yıldız’dan canlı yayınlandı. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun da stattan takip ettiği tören, muhteşem görüntülete sahne oldu.

2020 Tokyo Olimpiyatları Açılış Töreni Gerçekleşti

Tokyo Olimpiyat Stadı’ndaki töreni sadece 1000’e yakın özel davetli takip etti. Işık ve ses gösterilerinin damga vurduğu törende Japon kültüründen izler hakimdi.

2020 Tokyo Olimpiyatları Açılış Töreni Gerçekleşti

Pandemiye de vurgu yapılan koreografilerde, “ayrı olsak da yalnız değiliz” sloganıyla sporun birleştirici gücüne vurgu yapıldı.

Törende Japonya Ulusal Marşı’nı ünlü şarkıcı Misia seslendirdi. Oyunlarda kadın-erkek sporcu yüzdesinin denk olmasından dolayı bir ilk yaşandı.

Ülke bayrakları biri kadın, biri erkek; ikişer sporcu tarafından taşındı. Ülkeler geçişlerini Japon alfabesine göre gerçekleştirdi.

Önceki organizasyonların aksine, açılış törenine sınırlı sayıda sporcu katıldı. Gine’li sporcular antrenmanları sebebiyle katılım gösteremeyince ülke bayrağı bir görevli tarafından taşındı.

Rusya’nın sistematik doping gerekçesiyle bayrağı ve ulusal marşı oyunlardan men edilmişti. Bu sebeple Rus sporcular Rusya Olimpiyat Komitesi adıyla geçitte yer aldı.

Şampiyonlar Ligi Exxen’de Yayınlanacak! İşte Exxen UEFA maçları Fiyatları!

Ay-yıldızlı bayrağımızı Merve Tuncel ve Berke Saka taşıdı

Türkiye 121’nci sırada stadyuma giriş yaptı. Ay-yıldızlı bayrağımızı milli yüzücülerimiz Merve Tuncel ve Berke Saka taşıdı.

2020 Tokyo Olimpiyatları Açılış Töreni Gerçekleşti

Tokyo’da ülkemizi 18 dalda, 50’si kadın, 58’i erkek 108 sporcu temsil ediyor. Ancak pandemi sebebiyle diğer ülkeler gibi Türkiye de törende tam kadro yer almadı.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu da milli sporcularımıza destek için Olimpiyat Stadyumu’ndaydı.

Olimpiyat ateşini Naomi Osaka yaktı

2020 Tokyo Olimpiyatları Açılış Töreni Gerçekleşti

206 ülkenin yaklaşık 2 saat süren bayrak töreni ev sahibi ülkenin geçişi ile tamamlandı. Tokyo 2020 resmi açılış töreni, ünlü tenisçi Naomi Osaka’nın olimpiyat ateşini yakması ve havai fişek gösterisiyle sona erdi. 2020 Tokyo olimpiyatları açılış töreni sizce nasıldı?

8 Ağustos’taki kapanış törenine kadar sporcular, birçok branşta büyük bir mücadelenin içinde olacak. Oyunlarda 206 ülke adına 11 binden fazla sporcu madalya için ter dökecek. 

Sporseverler, Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları’nı organizasyon boyunca TRT SPOR ve TRT SPOR Yıldız’dan naklen yayınlanacak.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

seventeen − five =

%d blogcu bunu beğendi: