Haberler

2021 Kurban Bayramı Tatili Kaç Gün?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugünkü Kabine Toplantısı’nda beklenen bayram tatili açıklamalarını gerçekleştirdi. Kurban bayramı tatili kaç gün? Kurban Bayramı’nı da içine alan 9 günlük bir tatil ilan edildi.

Kurban Bayramı’na günler kala vatandaşın en çok merak ettiği şeylerden biri, bayramın kaç gün tatile neden olacağıydı. Tatilin 15 Temmuz’da başlayacağı iddiaları nedeniyle tatil için yapılacak açıklamalar, birçok kişi tarafından beklendi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, söz konusu açıklamalar için 12 Temmuz’da gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı’nı işaret etmişti. Toplantı az önce bitti ve beklenen tatil açıklamaları yapıldı. Kurban bayramı tatili kaç gün olacak?

UEFA EURO 2020 ŞAMPİYONU KİM OLDU?

9 günlük bayram tatili ilan edildi

2021 Kurban Bayramı Tatili Kaç Gün?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kurban Bayramı günlerini de kapsayan 9 günlük bir tatil olacağını ilan etti. Erdoğan’ın toplantıdaki açıklamalarına göre tatil, 16 Temmuz Cuma akşamı başlayacak ve 26 Temmuz Pazartesi sabahına kadar sürecek. Ancak buna 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü de eklenecek ancak ertesi günü yine mesai devam edecek, esas tatil ise 16 Temmuz’da başlayacak.

Köprü ve otoyollardan geçiş ücretsiz olacak

2021 Kurban Bayramı Tatili Kaç Gün?

19 Temmuz Pazartesi günü arife nedeniyle yarım gün tatildi. Erdoğan, o gün de çalışanların idari izinli sayılacağını söyledi. Ayrıca bayram günleri boyunca ücretli köprü ve otoyollar, bayram ziyaretleri nedeniyle ücretsiz hale gelecek.

Kurban Bayramı Nedir?

Müslümanlar tarafından Hicrî takvime göre Zilhicce ayının 10. gününden itibaren dört gün boyunca kutlanan dinî bir bayramdır. Zilhicce ayının onuncu, on birinci ve on ikinci günlerine ‘Eyyâm-ı nahr’ (Kesme günleri) ve bir önceki gün olan Zilhicce ayının dokuzuncu gününe Arife denir. Kurban Bayramı, aynı zamanda İslam âleminin her yıl Mekke’de hac farizasını ifa ettikleri vakittir.

Kurban Bayramı, nüfusunun çoğunluğu Müslüman olan birçok ülkede dinî bayram olmasının yanı sıra resmî tatil ilan edilir. Ramazan Bayramı ile beraber İslam dinindeki en önemli iki bayramdan biridir.

Hicri takvim bir ay takvimi olduğu için yıllar güneş temelli miladi takvimden 11-12 gün kısadır. Bu nedenle Kurban Bayramı her sene 11-12 gün daha erken kutlanır. Yaklaşık 33 senede bir bayram aynı tarihlere tekabül eder.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

thirteen + 12 =

%d blogcu bunu beğendi: