Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan 2023 yılı için asgari ücreti açıkladı! Yeni asgari ücret net 8500 TL oldu!

Cumhurbaşkanı Erdoğan 2023 yılı için asgari ücreti açıkladı. Asgari ücret net 8 bin 506 TL oldu. Asgari ücrete yüzde 55 zam yapılmış oldu. 9 bin TL’nin altında bir rakamı kabul etmeyeceğini duyuran Türk-İş masada yer almadı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan Beşepe’de düzenlediği basın toplantısıyla milyonlarca emekçinin merakla beklediği yeni asgari ücreti duyurdu. 

Çalışan ve işveren taraflarının ortak bir rakam üzerinde anlaşamadığını belirten Erdoğan, şunları kaydetti:

‘Her sene olduğu gibi bu yıl da önümüzdeki yılın asgari ücretini belirlemek üzere çalışan ve işveren temsilcileri, bakanımızın nezaretinde bir araya gelmişlerdir. Taraflar maalesef ortak bir rakam üzerinde anlaşamamışlardır. Hükümet olarak biz tüm tarafların tekliflerini ve gerekçelerini saygıyla karşılıyoruz. Elbette ki herkesin kendi öncelikleri, kendi hassasiyetleri, kendi çıkarları doğrultusunda tutum koyacaklardır. Bize düşen en sürdürdülebilir sonucun ortaya çıkmasını sağlamaktır. Ne emekçilerimizin hakkının yenmesine ne de işverenlerin üstüne altından kalkamayacakları bir yük bindirip istihdama zarar gelmesine rıza gösteririz. Çalışan temsilcilerinin de aramızda olmasını isterdik. Enflasyon oranlarının hızla aşağıya düşüşüne şahitlik edeceğiz, inşallah yıl ortasında yüzde 30’lı yıl sonunda yüzde 20’li rakamlara indirmekte kararlıyız.’

Erdoğan yeni yılda uygulanacak asgari ücreti net 8 bin 500 TL olarak açıkladı. Böylece asgari ücrete yüzde 55 zam yapılmış oldu.

Türk-İş masada yer almadı

Türk-İş masada yer almadı

Erdoğan’ın asgari ücreti açıkladığı basın toplantısında işçi kesimini temsil eden Türk-İş yer almadı. Türk-İş Başkanı Ergün Atalay Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun üçüncü toplantısının ardından yaptığı açıklamada asgari ücret tekliflerinin 9 bin lira olduğunu, bunun altında bir rakama imza atmayacaklarını bildirmişti.

Yeni asgari ücret açlık sınırından 721 TL fazla

2023 yılı asgari ücret

Türk-İş kasım ayında açlık sınırını 7 bin 785 TL, yoksulluk sınırı 25 bin 365 TL olarak açıklamıştı. 8 bin 506 liralık yeni asgari ücret, Türk-İş’in açlık sınırının 721 TL üzerinde, yoksulluk sınırının ise 16 bin 859 TL altında.

Dünya’da ekonomik kriz büyüyor! Avrupa’nın devi Almanya ekonomik sıkıntılar çekiyor ancak tek sorun yaşayan onlar değil!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

16 + one =

%d blogcu bunu beğendi: