Haberler

Türkiye, Vatandaşlık Başvurularında Dünya Birincisi Oldu

İstanbul’da bir ofis açan vatandaşlık danışma şirketi Harvey Law Group‘un yönetici ortaklarından Jean-Francois Harvey, Türkiye yatırımla vatandaşlık noktasında dünya birincisi olduğunu söyledi. Harvey, neden böyle bir şey olduğunu da tüm detaylarıyla anlattı.

Türkiye’nin uzun zamandır tartıştığı konulardan bir tanesi, yabancıların ülkemizdeki statüleri. Mülteciler zaten bir süredir, Türkiye’nin en büyük sorunu haline gelmiş durumda. Bir de Türkiye’den vatandaşlık almak için uğraşan yabancılar var. Hükümetin aldığı bir karara göre Türkiye’de 250 bin dolar yatırım yapanlar, Türk vatandaşı olabiliyorlar. İşte bu mesele, uzunca bir süredir tepkilerin odağında

Vatandaşlık almak isteyen kişilerin sıklıkla başvurdu danışmanlık şirketlerinden Harvey Law Group, İstanbul’da bir ofis açtı. Dünya Gazetesi’nden Volkan Arı da HLG Global Yönetici Ortağı Jean-Francois Harvey ile bir araya gelerek, yaşanan gelişmelerle ilgili dikkat çeken bir söyleşi gerçekleştirdi. Dilerseniz lafı daha fazla uzatmadan, o söyleşideki detaylara bakalım.

Son 10 yılın en popüler vatandaşlık alma programı, Turkey CIP

Turkey CIP

Son 10 yılda hangi programların en popüler olduğunu bakarsak Turkey CIP– Turkey Citizenship-By-Investment Program’ı- Yatırımla Türkiye Vatandaşlığı Programı’nda 2018 yılında minimum yatırım gereksiniminin 1 milyon dolardan 250 bin dolara düşürmesinin ardından ani ve dikkate değer bir başarı elde ettiği görülüyor. Türkiye’nin 2020 CIP’si için tam yıl rakamlarına henüz açıklanmış değil. 2020 tahminlerimiz Türkiye’ye yapılan başvuruların ABD’ye yapılan başvuruları da geçtiği yönünde. Pandemi sonrası akım güçlü olacak.

Türkiye, yatırım yoluyla vatandaşlık için bir numaralı ülkedir. En çok başvuru yapılan ülke. Ve neden böyle? Hükümetin politikaları yüzünden büyük ihtimalle. Çünkü insanlara karşı çok misafirperversin. Yine ülkenin gelir elde etmesi de önemli bir sebep. Para sadece vergi veya gayrimenkul ile üretilmez. Bu insanların çoğu Türkiye’de kalıyor. Tahmin edilenin aksine sadece Orta Doğu değil Tayland, Malezya ve Endonezya’dan çok sayıda müracaat alıyoruz. Türkiye’nin cazibesini küçümsemeyin. Sizi şaşırtabilir ama ABD ile vize konusunda bir anlaşmanız olduğunu unutmayın. Bu, pasaportunuzu daha da popüler hale getiriyor. Evet, Türk vatandaşı oluyorlar ve ardından yeşil kart almak için Amerika’ya gidiyorlar. Ya da vize için Avrupa ve ABD’ye başvuru yapıp seyahat edebiliyorlar.

2021 yılında başvuru patlaması olacak

Türkiye, Vatandaşlık Başvurularında Dünya Birincisi Oldu

Dünya çapında her 4 milyonerden 3’ü OECD ülkelerinde (zengin dünya) yaşadığı için, Batı’ya yatırım göçüne yönelik bu iştah açıcı piyasayı yükseltecek. Yatırımcı göçmenlerin ağırlıklı olarak gelişmekte olan ekonomilerden geldiği görülüyor. Bunların akımında da büyük yükselişler yaşanacak.” Yatırım göçünün dünyada büyük bir ekonomi yarattığını söyleyen Harvey: “2019’da analizimiz, doğrudan yatırım göç programlarına yatırılan toplam sermayenin yani, bu pazardaki şirketlerin ücretleri dahil değil, yalnızca çeşitli programların bir parçası olarak doğrudan katkıda bulunan yatırımlar, bağışlar ve ücretler ile birlikte yaklaşık 21,4 milyar ABD dolarlık bir hacme ulaştığını söyleyebiliriz. 2020’de, program katılımının önündeki pratik zorluklar nedeniyle bu toplamda bir düşüş oldu, ancak 2021 toplamının 2019’u aşmasını bekliyoruz.

‘Vatandaşlığa Uygun’ Diye Satılan Ev İlanları

Harvey Law Group’un İstanbul’da açtığı ofis, Türkiye’de yeni bir tartışmayı başlattı. Twitter kullanıcılarının ciddi bir bölümü, 250 bin dolarlık yatırımla vatandaşlık verilmesine şiddetle karşı çıkıyorlar. Bazı kesimlerse durumun diğer ülkelerde de böyle olduğunu düşünüyorlar.

Türkiye ‘deki sosyal medya kullanıcıları bugün, İstanbul’a ofis açan vatandaşlık danışma şirketi Harvey Law Group’un yönetici ortaklarından Jean-Francois Harvey‘in yaptığı açıklamaları konuşuyor. Henüz resmi rakamların açıklanmadığını ancak Türkiye’nin yatırım ile vatandaşlık alma başvurularında zirvede olduğunu söyleyen Harvey, Türkiye’nin ABD’yi bile geride bıraktığından bahsetmişti.

2018 yılında Hükümet, eskiden 1 milyon dolar olan yatırım ile başvuru alma başvuru bedelini 250 bin dolara indirmişti. Haliyle Türkiye’de 250 bin dolar karşılığında bir ev alan yabancı uyruklu bile Türk vatandaşlığı almaya hak kazanmış oldu…

Türkiye’nin Yakın Geçmişine Ait İçimizi Isıtan O Eski Günlerden Muhteşem Detaylar

Emlak sitelerinde, vatandaşlık alınabilecek sayısız ilan var

Sahibinden citizenship

Jean-Francois Harvey’in yaptığı açıklamalar, popüler yayıncılardan Jahrein tarafından dile getirildi. Emlak sitelerinden bir tanesini kullanarak bazı görüntüler paylaşan Jahrein, “citizenship” yani vatandaşlık ibaresi kullanan yüzlerce ilan olduğunu söyledi. Yaptığımız kontrollerde, böylesi bir durumun gerçekten de var olduğunu, fiyatı 250 bin dolar ve üzerine tekabul eden 400’den fazla ilan bulunduğunu görüyoruz. Bu ilanların çok büyük bir bölümü İstanbul’da yer alıyor.

Türkiye bu kadar kolay vatandaşlık verirken siz ne düşünüyorsunuz?!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

five + 18 =

%d blogcu bunu beğendi: