Kültür-SanatGoygoy

Yüzüklerin Efendisi Serisinin En Bahtsız Karakteri: Faramir

Lord of the Rings (Yüzüklerin Efendisi) serisinin en bahtsız karakteri sizce kim, bilmiyoruz ancak Faramir gerçekten haksızlıklara uğramış gibi…

Lord of the rings serisinin en bahtsız karakteri kesinlikle faramir‘dir. Filmde kendisine büyük haksızlık yapıldığını düşünüyorum açıkcası. Evet, filmde kendisi heybetli, görkemli ve ailenin gözde evladı boromir‘in arkasında kalıyor. Filmde faramir’i öylesine kısıtlamışlar ki utanmasalar figüran yapacaklar adamı. babası tarafından ikinci plana atılmış faramir’in hakkı büyük yenmiştir.

Hakkında peregrin took şöyle der: “işte zamanla ortaya çıkan Aragorn gibi yüksek asaletli bir havası olan, belki daha az yüksek ama aynı zamanda daha az hesaplanamaz ve uzak. Daha sonraki bir zamanda doğmuş, bir insan kralı ancak eldar’ın bilgeliği ve üzüntüsüne dokunmuş. Şimdi neden beregond’un adını sevgi ile söylediğini biliyordu. İnsanların takip edeceği, siyah kanatların gölgesinde bile olsa takip edeceği bir komutandı.”

faramir


Kendisi öyle bir komutandı ki sözleri dillere pelesenk olmalı, cücüler kalkanlara elmaslarla işlemeli; “ben yalanla bir orku bile tuzağa düşürmeye kalkmam!”

faramir: “o halde, onun yerine benim ölmüş olmamı mı diliyorsunuz?”
denethor (babası olacak puşt): “evet, gerçekten de bunu dilerdim.”

Ulan aragorn kadar bilge, mağrur ve oturaklı karaktere sahip, sevgiye aç, hakir görülmüş bir evlada yapılır mı lan bu dedirtmiştir aq filmi…

Amazon, Yüzüklerin Efendisi Görseli Paylaştı ve Yüzüklerin Efendisi Dizisinin Çıkış Tarihini Açıkladı

Faramir’e Yapılan Haksızlık

Gondor’un vekilharçı ulu faramir… Abisinden daha bilge olduğunu mağarada frodo ve sam’i kıskıvrak yakaladığında yüzüğe ulaşması için önünde hiçbir engel yok iken onları salıvermesi, yüzüğün frodo’ya ne denli ağır geldiğini sezmesi, Aragorn düzeyinde bir bilgeliğinin olduğunu gösteriyordu aslında. Fakat sağ olsun, filmde karakteri mahvettiler.

faramir


Şerefi için canından vazgeçen bir ulu… Abisi öldürüldüğünde faramir ithilien’de bulunuyordu ve ölüm haberini alır almaz osgiliath’a yapılan saldırının savunmasına dört nala gitti.
bin atlı, akınlarda çocuklar gibi şendik; bin atlı o gün dev gibi bir orduyu yendik! Dizelerine mazhar olurcasına gitti hem de… Orada büyük bir zafer kazandı ve abisinin koruduğu osgiliath’ı ve ithilien ile beraber korumaya başladı. Mordor’un saldırısına rağmen babasının “oradan sakın ayrılmayın” emrinden dolayı nazgullerin efendisi tarafından zehirlendi ve bedenini dayısı ve dol amrothlu imrahil tarafından kurtarıldı. Yetmedi, deliren babası tarafından yakılmaya çalışıldı. babasının aksine kaderi onu seviyordu.


niccolo machiavellihükümdar adlı romanında bir şahsın kral, hükümdar, sultan vb. olması için önünde (3) üç seçeneğinin olduğunu söyler:

1. hile ile,
2. kaderi ile,
3. gücü, mağrurluğu, soğukkanlılığı ile. 

Faramir bu seçeneklerden onurlu olanların ikisine de sahipti… Yazgısı ve tabiatı ona gondor’u bahşedecekti. aragorn’un şifalı elleriyle yaralı bedenini ve rohan’ın kalkan kızı eowyn ile yaralı ruhunu tedavi etti faramir. Rohan’ın ulu vekilharçı faramir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

six + 2 =

%d blogcu bunu beğendi: